DALARÖ MARINPARK - gästhamnar, vattensport och fritid

DALARÖ GÄSTHAMNAR

DALARÖ GÄSTHAMN ASKFATSHAMNEN

På Dalarös sydvästsida - innanför Sandemarsfjärden och före södra inloppet till Dalarö kanal - ligger Askfatshamnen, centrum för Dalarö Marinpark. Här finns förutom Gästhamn också Segling och Seglarskola, Kite & Windsurfing, Bangolf, Idrottshall, Sjökrog m.m.

DALARÖ GÄSTHAMN i ASKFATSHAMNEN har ca 40 platser med bom. Djupet i gästhamnen är 3-5 meter. Säsongen för gästhamnen är 15/5 - 15/9 och öppettiderna 8-20. Övriga tider kan du alltid kontakta oss på gästhamnskontoret tel: 08-501 508 66 eller e-post.
    Priset för en övernattning i Askfatshamnen är 350 kr och då ingår Wifi, El och Vatten på bryggan, Dusch och två Bastu för både damer och herrar, 7 Toaletter inkl handikapptoa, Tvättstuga med rejäl diskbänk, Sop- och Miljöstation samt momsen inte att förglömma. Gästhamnsvärdarna har rätt att ta 450 kr för större båtar som tar upp mer än en plats vid bryggan, dvs är bredare än 4,5 meter.
    I Askfatshamnen välkomnas varje gäst på bryggan och vi är måna om att du ska få bästa service vid tilläggningen men också vad gäller alltid rena och snygga toaletter, duschar och bastu (vi städar 2 gånger om dagen under säsong).. Gästhamnen får högsta betyg i såväl Gästhamsguidens tester som i utländska guideböcker.
 

DALARÖ GÄSTHAMN HOTELLBRYGGAN

DALARÖ GÄSTHAMN vid HOTELLBRYGGAN ligger på den sydöstra sidan av Dalarö udd i anslutniung till sjömack, färjeläge och Dalarö brygga för kommersiell båttrafik, lossning och lastning. Längst söderut före Macken har vi en lång pontonbrygga med latrintömningsstation. På nordsidan av pontonbryggan finns gästplatser för 2-3 större båtar längsskepp. Det är dock förbjudet att blockera toatömningsstationen. 
    Norr om färjeläget vid Fiskarhamen finns ytterligare en mindre vinkelbrygga med 10-15 platser för några större båtar längsskepp och 10-talet platser för mindre båtar. I anslutning till sjömacken finns toaletter, dusch och soptömning. Kontakta oss på gästhamnskontoret tel: 08-501 508 00 eller e-post
    Gästhamn och toaletter är öppna 15/4 - 15/11.
Priset för en övernattning vid Hotellbryggan är 200 kr med tillägg för el 50 kr inkl moms.
 

DALARÖ MARINPARK

VATTENSPORTER, HAMNKROGEN OCH MINIGOLFEN
    I Askfatshamnen har Dalarö Båtklubb sin verksamhet sedan 1947 med målet att vara centrum för jollesegling på Södertörn och att Askfatshamnen ska upplevas som en angenäm träffpunkt för alla båtintresserade. Läs om segling, kite-, windsurfing och kajak nedan.Här finns 

   Här ligger Dalarös populära hamnkrog Bistro SOLsidan med weekendöppet samt med öppet för sällskap och catering året om. På sommaen är det öppet dagligen för både lunch och middag med den härliga kvällssolen som extra bonus.

Och här finns Dalarö Bangolf, öppet dagligen under sommarsäsongen kl 12-20. 

SEGLING, KITE- , WINDSURFING OCH SUP (stand up paddling)

Dalarö Båtklubb har lång tradition med en seglarskola, som fostrat många framgångsrika seglare. Klubben organiserar nationella och internationella kappseglingar. Läs om Dalarö Seglings tävlings- och träningsverksamhet och anmäl barnen till sommarens Seglarskola samt till höst- och vårsegling.
Företaget Vind o Vatten ordnar segling med seglingscoach om så önskas för vuxna och familjer.

Sandemarsfjärden har under senare år utvecklats till ett av Sveriges populäraste platser för wind- och kitesurfing.
Läs om vad som finns att erbjuda inom Windsurfing och SUP (stand up paddling) här.
OCH
Läs om SUP Yoga och SUP Fys med Blue Zense Yoga & Träning här
.

SÖDRA SKÄRGÅRDENS KAJAKCENTRUM


Dalarö kajak finns i Askfatshamnen sedan mer än10 år och är idag ett av skärgårdens största kajakföretag, som säljer, hyr ut  och ordnar kajakutflykter.