Sport, event


I Askfatshamnen och Schweizerdalenunder finns något att göra för alla åldrar.

På sydvästra sidan av Dalarö finns de långgrunda sandstränderna, gästhamnen, turistbyrån, kite-surfare, skate-are, strandvolleyboll, minigolfare, kajaker, ute-gym, segel, förstävar och akterspeglar, svanar, måsar, havsörnar och ibland en säl som dyker upp och fnyser, Schweizerparkens mäktiga gammel-tallar från Gustaf IIIs tid, blåbär, rådjur, smultron.

Sportparken och Dalaröhallen

Intill gångbron över kanalen ligger Dalaröhallen, basen för Dalarö
sportklubb, grundad 1932, idag 650 medlemmar, med aktiviteter
året runt - idrott, dans, yoga mm. Sportparken, invigd 2019, är ett utomhus-aktivitetsområde för alla åldrar och funktionsvariationer: Fotbollsplan med konstgräs, Elljusspår på 1,5 km Boulebana, Utegym, Motorikbana, Parkour-bana med trampolin, klätterväggar, basketkorg, banor för rullstolsbundna och personer med nedsatt rörelse- och synförmåga, en Skateboardbana på 400 kvm. Kite-surfing-strand - uppmärkt del av strand och  vattenområde. Beach-Volleyplan intill Dalarö Minigolfbana..

Dykning

Dalarö Ornö skärgård är sedan 2014 ett marint naturreservat med hundratals väl bevarade skeppsvrak. Flera företag gör det möjligt att antingen själv dyka med guide ner till de unika skeppsvraken eller göra vraksafaris i båt och upptäcka Östersjöns dolda skatter på bildskärmar ombord på våra utflyktsbåtar.

2023-04-04

APILA Utveckling AB - Dalarö Surf Point & Yoga Blue Sense

Blue Zense - yoga, träning och andra hälsofrämjande aktiviteter i havsnära skärgårdsmiljö på Dalarö med omnejd, digitalt via Zoom eller Teams alternativt på annan plats efter överenskommelse för både privatpersoner och företag året runt.

Under varumärket Ryttarform erbjuder vi grenspecifik avsutten träning för ryttare.

Sommartid erbjuder vi även aktiviteter på vattnet med Stand Up Paddleboard och vindsurfing som bas för verksamheten (SUP Paddling, SUP Yoga, SUP Fys, vindsurfingkurser). Utöver SUP klasser i Askfatshamnen på Dalarö samt vid och i samarbete med Smådalarö Gård Hotell & Spa anordnar vi en rad andra aktiviteter både i egen regi och tillsammans med våra samarbetspartners samt genomför företags- och privatevent på förfrågan.

Hemsida
helena.starkenberg@apilautvecklling.se

2024-03-25

DALARÖ KAJAK

HYR KAJAK

Kajakuthyrning, försäljning, kurser, turer, utflyktspaket, presentkort.

 0739-74 10 34

dalarokajak.se

PELLES EVENT

HYR SUP-bräda mm

Koppla av, yoga eller träna på en SUP = en Stand Up Paddle Board.

Boka bräda: Torsvägen 18 C, Dalarö | 0708 34 89 30 | info@pellesevent.se

pellesevent.se

2023-06-23

STOCKHOLMS DYKGUIDE

Din dykguide under ytan.
Det finns tusentals vrak i Dalarö Ornö skärgård. Somliga är hundratals år gamla och flera har fortfarande kanoner kvar ombord.

www.dykbaten.se
info@dykbaten.se
Tel: 0703 114110

 

2023-06-16

VRAKDYKAR PENSIONATET

Captain Baltic Wreck Dive Resort
Vrakdykning och marint liv i Östersjön
Dykning i Stockholms skärgård och kring Dalarös unika marina kulturarv i Dalarö Dykpark. Vi anordnar dykutfärder året runt för alla nivåer av dykare från nybörjare till teknisk dykning, vrakdykning med båt och en inblick i Östersjöns miljö under ytan. Våra erfarna guider och instruktörer berättar historien bakom vraken och visar upp det marina livet i Östersjön.
Vill du lära dig att dyka? Vi är en PADI 5 Star Dive Resort med alla faciliteter en dykare drömmer om: utrustning, välsorterad dykbutik, gasfyllning med nitrox, trimix och luft. Vi anordnar workshops, träningsdyk, kurser, båtutfärder och evenemang. 
Vrakdykarpensionatet har boende och mat för dykare under vrakhelger, en plats där dykare möts, upptäcker och upplever dykningen i Dalarös skärgård.
Dykbutik och webshop med dykutrustning för alla dykares behov, boka tid för konsultation eller besök oss, en dykresort mitt i Östersjöns historia!

www.vrakdykarpensionatet.se
Västra Vadviksvägen 2, Dalarö
Tel: 0701 68 30 00

VIND O VATTEN

Seglingsturer och kurser!

Seglarkurser för vuxna, från nybörjare till avancerade. Examinering av seglarintyg och förarintyg.
Vi erbjuder även coachning på din egen båt. 

Seglingsturer i skärgården för familjer och mindre grupper.
Boka en halv- eller heldag alternativt flera dagar. 

Våra båtar är 35-36 fot och de flesta av våra skeppare är kvinnor.

Vi finns i Vadviken.

073-7537527 | kontakt@vindovatten.se

vindovatten.se